Коя е първата носителка на „Мисис Пловдив 2024”?

Коя е първата носителка на „Мисис Пловдив 2024”?

Стефи Иванова (втора подгласничка), Лиляна Ангелова (победителка), топмоделът и организатор Мадлена Иванова, Ива Дамянова (първа подгласничка) и Стиляна Инджова (трета подгласничка). Фото: Хайлайф

В края на месец май за пръв път се проведе конкурсът „Мисис Пловдив“. Градът под тепетата, който беше „Европейска столица на културата“ през 2019 година е водещ фактор на тенденциите за децентрализация в България.  

Наградите за победителките. Фото: Хайлайф

„Мисис Пловдив“ e класен и стойностен ивент, в който вземат участие уверени жени от Пловдив и региона на южна България, попадащи в категорията Мисис – омъжени, разведени, вдовици, майки, живеещи на семейни начала, бизнес дами, жени, работещи в институции, с принос в обществената сфера и социално-културния живот. В този конкурс тематиката не включва кръг по бански костюми, тъй като се набляга на качествата на дамите, тяхната харизма, професия, сценично поведение, имидж, репутация, личен стил. Освен външният вид и държанието на участничките, ценени качества и преимущества са липсата на езикови бариери, културна осведоменост и морални ценности.

Почетният гост проф. Любомир Стойков говори за красотата на българската жена и за необикновената роля, която тя играе в обществения и културния живот. Фото: Хайлайф
Проф. Любомир Стойков миг преди да сложи лентата „Мисис Пловдив 2024“ на победителката Лиляна Ангелова. Фото: Хайлайф

Титлата „Мисис Пловдив 2024“ взе Лиляна Ангелова от гр. Пловдив. Тя е майка на шестгодишно момче. Лиляна е инфлуенсър, бюти специалист, вдъхновител, любител в света на правилното хранене и живот.

Победителката в конкурса „Мисис Пловдив“ Лиляна Ангелова. Фото: Хайлайф

Първата подгласничка в конкурса е Ива Дамянова, която е от гр. Самоков, семейна с едно дете. Занимава се с частен бизнес, собственик е на верига магазини за хранителни стоки, освен това е общински съветник в Община Самоков. Участва активно в обществения и културен живот на града. Ива организира благотворителни инициативи от различен характер, като една от най-мащабните е кулинарен благотворителен базар, средствата от който се даряват на семейства с репродуктивни проблеми.

Проф. Любомир Стойков заедно със Стефи Иванова (втора подгласничка), Лиляна Ангелова (победителка), Ива Дамянова (първа подгласничка) и Стиляна Инджова (трета подгласничка). Фото: Хайлайф

Втората подгласничка на „Мисис Пловдив 2024“ е Стефи Иванова от Пазарджик. Майка е на две прекрасни деца. Стефи се занимава професионално в сферата на красотата като фризьор. Практикува професията вече повече от 12 години, като преди 1 година отваря третия си салон за красота, в който работят петима души, включително и самата тя.

Александра Кашкина, втората подгласничка в конкурса „Мисис Пловдив“ Стефи Иванова и Венета Здравкова (от ляво надясно). Фото: Хайлайф

Третата подгласничка в конкурса е Стиляна Инджова от гр. Пловдив. На 35 години, омъжена е и има две прекрасни деца (момиче и момче) на 8 и 4 години. Работи като начален учител.

Проф. Любомир Стойков заедно със Стефи Иванова (втора подгласничка), Лиляна Ангелова (победителка), топмоделът и организатор Мадлена Иванова, Ива Дамянова (първа подгласничка) и Стиляна Инджова (трета подгласничка). Фото: Хайлайф

Марката „Мисис Пловдив“ е собственост на българския топмодел и носителка на редица титли от конкурси за красота – Мадлена Иванова, която е и мениджър на модни събития в България и чужбина. Посланието на организатора, във връзка с премиерата на конкурса, е да се откроят дами, които имат реално присъствие в обществото и с дейността си подкрепят благотворителни и значими каузи.

Водещата на събитието – топмоделът Антоанета Боянова. Фото: Хайлайф

Домакин на събитието беше „Planet Edition“. Водеща бе топмоделът Антоанета Боянова, която през годините е работила с много български брандове и е била част от модни събития като „Златна игла“ и MFW, а тази година беше избрана за лице на „БГ модна икона“.

Победителката Лиляна Ангелова заедно с художника Вили Николов и проф. Любомир Стойков. Фото: Хайлайф

До финала за участие в конкурса бяха допуснати 11 финалистки, които се бориха за титлата. Представянето премина в 3 тура, включващо последната колекция на българската premium модна марка DIKA, елегантни тоалети на Benmodel и официални рокли, дело на дизайнера Стоян Радичев. За грима и прическите се погрижиха Dvisio Academy и NS Hair Academy.

Гостите на събитието се насладиха на welcome drink, предоставен от New Bloom Winery и техния бранд PIXELS и музикалното участие на популярната поп певица Цвети Радойчева. Журито бе съставено от утвърдени публични личности, между които Маги Сидерова, известният у нас и в чужбина художник Вили Николов, както и представители на Златните партньори – MRCARS.BG и DIKA, за чието лице беше избрана Ивета Авджийска. За избора на победителка организаторът бе включил и независими представители на медиите в журито.

Организаторът на конкурса „Мисис Пловдив“ Мадлена Иванова заедно с всички наградени участнички. Фото: Хайлайф

Почетен гост на „Мисис Пловдив“ 2024 беше създателят на модната телевизионна журналистика у нас проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, който лично връчи лентата на победителката. Сред специалните гости се откроиха Ирина Папазова – собственик на редица конкурси за красота, между които и марката Мис България и Анелия Попова  – журналист в сайта Blitz.bg.

Участничките получиха подаръци от Pulse Fitness & Spa, Arte Spa & Park Hotel Velingrad, Pro Academy, Grand Hotel Plovdiv, Crystal Vogue, Stiletto Shoes, Selena Es Cosmetics, „Моята козметика“ и Gazarcheta.bg. Победителката в конкурса получи картина, специално нарисувана от художника Вили Николов.

Организаторът на конкурса „Мисис Пловдив“ Мадлена Иванова заедно с момичетата, спечелили право да участват в международен конкурс. Фото: Хайлайф

Видеозаснемането беше дело на Атанас Симеонов от RGB Studio Pro и на Александър Маринов, а снимките са на Пламен Колев от ХАЙЛАЙФ.

Притежателките на титлата „Мисис Пловдив 2024“ получават право на участие във финал и международен конкурс.

Още от Smart Fashion